Орудуючи лупою та пінцетом, швейцарський годинникар Пилип докладно пояснював мені, як він розбирає, чистить, а потім знову збирає крихітні деталі фірмових механічних годинників. Пилип, вказуючи на хитромудрі частинки, розкривав переді мною важливий компонент годинника: ходову пружину. Цей механізм рухає всі шестерні, що дозволяє годиннику показувати правильний час. Без пружини не зможуть функціонувати годинники навіть найбільш професійного виготовлення.

В Посланні до євреїв автор велично підносить Ісуса Христа як Того, через Кого Бог створив небеса та землю. Як майстер виготовляє складний фірмовий годинник, так і Христос створив кожну деталь нашого Всесвіту (Євр. 1:2). Все було створене через Нього – від унікальних відбитків пальців кожної людини до величезної сонячної системи.

Але Ісус є не лише Творець. Він грає ключову роль у функціонуванні та процвітанні творіння. Присутність Христа “тримає усе словом сили” Його (Євр. 1:3), завдяки чому все зберігається вкупі й працює у своїй вражаючій складності.

Якщо у вас сьогодні буде можливість насолодитися красою творіння, згадайте, що “все Ним стоїть” (Кол. 1:17). Нехай глибоке розуміння центральної ролі Ісуса в творінні та підтримуванні Всесвіту викликає радість у вашому серці і спонукає до прославлення Його святого Ймення.
Що у Божому творінні спонукає вас поклонятися Господу? Що ви відчуваєте, коли згадуєте, що Ісус тримає все Своїм словом?
Господи Ісусе, ми так вдячні Тобі за все, що Ти створив. Дякуємо за те, що піклуєшся про Своє творіння й підтримуєш його.


© 2019 Хліб Наш Насущній
Орудуючи лупою та пінцетом, швейцарський годинникар Пилип докладно пояснював мені, як він розбирає, чистить, а потім знову збирає крихітні деталі фірмових механічних годинників.