“Зараз він мене знайде”, – подумав я. Моє серце забилося швидше, коли я почув поряд кроки мого п’ятирічного двоюрідного брата. Він наближався . Ще п’ять кроків. Три. Два. “Знайшов тебе!”

Гра у схованки. Більшість із нас пам’ятає, як дітьми грали в цю гру. Однак іноді в житті страх бути знайденим корениться в глибокому бажанні втекти і зовсім не є забавою. Людям може не сподобатися те, що вони побачать.

Будучи дітьми грішного світу, ми схильні грати з Богом, як сказав мій друг, у “складну гру в схованки”. Це скоріше гра в удавання бути схованим, бо Йому завжди відомі наші брудні думки і неправильні рішення. Ми це знаємо, однак вдаємо, наче Він не бачить.

Проте Бог продовжує шукати. “Виходьте”, – закликає Він нас. “Я хочу побачити вас і навіть ваші найганебніші сторони”, – звучить відлуння голосу, який покликав першу людину, що від страху сховалася. “Де ти?” (Бут. 3:9). Це щире запрошення, висловлене у формі дошкульного питання. “Вийди зі схованки, дороге дитя, і віднови стосунки зі Мною”.

Це може здаватися надто ризикованим, навіть абсурдним. Однак саме у безпечних межах Отцівської турботи кожен із нас, незалежно від вчиненого або не вчиненого нами, може бути повністю пізнаним і улюбленим.
Що ви відчуваєте, коли усвідомлюєте, що Бог бачить вас наскрізь і при цьому хоче, щоб ви прийшли до Нього? Яку свободу надає це усвідомлення?
Той, Хто нас повністю знає, любить нас безумовно.


© 2019 Хліб Наш Насущні
Що ви відчуваєте, коли усвідомлюєте, що Бог бачить вас наскрізь і при цьому хоче, щоб ви прийшли до Нього?