У фільмі “Павло, апостол Христа” яскраво розповідається про гоніння на ранню церкву. Навіть життя другорядних персонажів показує, наскільки небезпечно було вірити в Ісуса.

Часто за ототожнення з Христом треба платити високу ціну. У багатьох регіонах світу й досі небезпечно слідувати за Ісусом Христом. Сьогодні багато віруючих можуть зазнавати подібних гонінь. Втім деякі з нас можуть передчасно почувати себе “підданими гонінню”, коли над нашою вірою насміхаються або коли нам здається, що нас не підвищили на роботі через наші релігійні переконання.

Звичайно, існує величезна різниця: пожертвувати соціальним статусом чи пожертвувати власним життям. Однак корисливість, фінансова стабільність і соціальне прийняття завжди були сильними людськими мотиваторами. Ми це бачимо в діях деяких перших послідовників Ісуса Христа. Хоч більшість ізраїльтян продовжували відкидати Ісуса (Ів. 12:37), апостол Іван оповідає, що за декілька днів до Його розп’яття “багато хто навіть із старших у Нього ввірували” (в. 42). Однак вони “не признавались… бо любили вони славу людську більше, аніж славу Божу” (вв. 42-43).

Сьогодні ми також зазнаємо соціального тиску. Але якою б не була ціна, будемо стояти разом, як люди, які шукають Божого схвалення більше, ніж людської слави.
Можливо, ми схильні засуджувати перших віруючих за приховування своєї віри, однак чи не робимо ми так само? Чи трапляються випадки, коли ми вирішуємо промовчати, щоб приховати своє ототожнення з Ісусом?
Господи, я хочу бути Твоїм близьким другом.


© 2019 Хліб Наш Насущні
Часто за ототожнення з Христом треба платити високу ціну. У багатьох регіонах світу й досі небезпечно слідувати за Ісусом Христом.