Вчені знають, що наша планета перебуває на правильній відстані від сонця, аби отримувати користь від його тепла. Трохи ближче – і вся вода випарується, як на Венері. Трохи далі – і все замерзне, як на Марсі. Земля також має відповідний розмір для забезпечення належної сили тяжіння. Менша сила тяжіння зробить усе невагомим і безплідним, як на Місяці, а більша – виділить отруйні гази, від яких задихнеться усе живе, як на Юпітері.

Складна фізична, хімічна і біологічна взаємодія в нашому світі містить відбиток руки мудрого Творця. Ми побіжно бачимо цю складну майстерність у розмові Бога з Йовом про незбагненні для нас речі. “Де ти був, коли землю основував Я? – питає Бог. – Хто основи її положив, чи ти знаєш? Або хто розтягнув по ній шнура? У що підстави її позапущувані, або хто поклав камінь наріжний її?” (Йов 38:4-6).

Цей проблиск величі світу викликає у нас подив могутніми океанами Землі, які схиляються перед Тим, Хто “море воротами загородив, як воно виступало, немовби з утроби виходило… Аж досі ти дійдеш, не далі’” (Йов 38: 8-11). Ми з подивом можемо співати разом з ранковими зорями і радісно вигукувати з ангелами (в. 7), бо цей складний світ створений, аби ми могли пізнати Бога і повірити Йому.
Як дивовижне Боже творіння спонукає вас прославляти Його? Як будова світу відображає свого Творця?

Бог Творець, дякуємо за дивовижний світ, який Ти для нас створив.


Вчені знають, що наша планета перебуває на правильній відстані від сонця, аби отримувати користь від його тепла.