Monday, February 20, 2017

Хліб Наш Насущній - Вірусне Євангеліє

Читати: 1 Солунян 1:1-10 | Біблія за рік: Числа 1–3 ; Марка 3

Бо пронеслося Слово Господнє від вас не тільки в Македонії та в Ахаї, а й до кожного міста прийшла ваша віра в Бога. — 1 Солунян 1:8

Проект “Вірусні тексти” Північно-східного Університету, що у Бостоні, досліджує, як друковані тексти на початку 19 століття розповсюджувались через газети – соціальну мережу того часу. Якщо статтю друкували не менше 50 разів, вона вважається “вірусною” для тієї індустріальної епохи. У своїй статті в журналі “Смітсоніан” Брітт Петерсон вказував, що одну новину про страту послідовників Христа за віру було надруковано в 110 різних газетах того часу.

Коли апостол Павло писав листа до християн міста Солунь, він хвалив їх за сміливе й водночас радісне свідоцтво про Ісуса. “Бо пронеслося Слово Господнє від вас не тільки в Македонії та в Ахаї, а й до кожного міста прийшла ваша віра в Бога, так що вам непотрібно казати чогось” (1 Сол. 1:8). Отже, євангельська звістка стала “вірусною” завдяки цим людям, чиє життя було змінене Ісусом Христом. Незважаючи на всі переслідування, вони не мовчали – просто не могли не свідчити.

Ми несемо іншим звістку про прощення й вічне життя в Христі, коли люди бачать наші добрі серця, наші простягнуті руки допомоги й наші щирі слова – слова тих, хто пізнали Господа. Євангеліє змінює нас і життя тих, з ким ми зустрічаємося.

Нехай сьогодні ця добра звістка лунає від щирого серця, щоб кожен міг її почути!


Господи Ісусе, допоможи нам сьогодні сміливо свідчити іншим про Тебе.

Не існує новини кращої за Євангеліє. Несіть його всьому світу!


© 2017 Хліб Наш Насущній

No comments:

Post a Comment