Wednesday, February 8, 2017

Хліб Наш Насущній - Адвокат

Читати: 1 Івана 1:8–2:2 | Біблія за рік: Левит 6−7 ; Матвія 25:1-30

А коли хто згрішить, то маємо Заступника перед Отцем, Ісуса Христа, Праведного. — 1 Івана 2:1

У червні 1962 року Кларенс Ерл Гідеон, знаходячись в тюремній камері у Флориді, написав листа до Верховного Суду США, в якому просив переглянути його справу. Він не мав грошей, щоб найняти адвоката, через що – писав він – його звинуватили у злочині, якого він не скоював. Через рік під час історичної справи Гідеон проти Вейнрайта Верховний Суд постановив, щоб ті, хто не мають коштів найняти собі адвоката, могли мати державного захисника за рахунок держави. Завдяки цьому рішенню і завдяки призначеному судом захиснику, було проведене повторне судове розслідування. Цього разу Кларенса Гідеона виправдали.

Але що, якщо ми все-таки винні? На думку апостола Павла, ми дійсно всі винні. Але Небесний Суд призначив нам “за Божий рахунок” Адвоката, Хто пропонує Свій захист і турботу про наші душі (1 Ів. 2:2). Діючи від імені Свого Отця, Він прийшов дарувати таку свободу, що навіть ті, хто знаходяться за ґратами, засвідчують таке внутрішнє відчуття свободи, якого вони не відчували навіть на свободі. Це – свобода серця й розуму.

Незалежно від того, вчинили ми комусь кривду чи нам її вчинили, всі ми маємо Ісуса, Хто представляє наші інтереси. З позиції найбільшої у всесвіті влади Він відповідає на кожне прохання про милість, прощення і втіху.


Небесний Отче, допоможи, будь ласка, пізнати ту свободу, що нам дарує Твоя любов і присутність. Дай відчувати цю свободу навіть в тих ситуаціях, що нам здаються справжньою в’язницею!

Той, Хто колись вмер за нашу провину, тепер живе, щоб бути нашим Заступником.


© 2017 Хліб Наш Насущній

No comments:

Post a Comment