Thursday, July 27, 2017

Хліб Наш Насущній - Прощені!

https://ukrainian-odb.org/2017/07/28/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%89%d0%b5%d0%bd%d1%96/
Читати: 1 Івана 1:1-10
Біблія за рік: Псалми 46−48 ; Дії 28


Я блукаю, немов та овечка загублена, пошукай же Свого раба. — Псалом 118:176

Мій друг Норм Кук полюбляв інколи чимось приємно дивувати свою сім’ю, коли повертався з роботи додому. Наприклад, заходячи в домівку, міг крикнути з ганку: “Ви прощені!” Це не тому, що хтось із членів сім’ї в чомусь провинився перед ним і потребував його прощення. Він просто хотів нагадати їм, що хоча вони, без сумніву, десь згрішили протягом дня, проте Божою ласкою мають цілковите прощення.

Апостол Іван нагадує про цю істину: “Коли ж ходимо в світлі, як Сам Він у світлі, то маємо спільність один із одним, і кров Ісуса Христа, Його Сина, очищує нас від усякого гріха. Коли ж кажемо, що не маєм гріха, то себе обманюємо, і немає в нас правди! Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої” (1 Ів. 1:7-9).

“Ходити в світлі” – це те саме, що слідувати за Ісусом. Наслідування Ісуса є ознакою того, що маємо спільність віри з Іваном та іншими апостолами. Але хоча ми й дійсно є християнами, давайте не будемо обманювати самих себе: ми регулярно вчиняємо неправильні речі. Тим не менш, нам дана повна міра благодаті – тобто повна міра прощення, якого потребуємо.

Не ідеальні, але прощені Ісусом! Це є найчудовіша новина для світу сьогодні.

Господи, я знаю про свою недосконалість. Ось чому потребую Тебе й Твого очищення від гріхів. Без Тебе я загину.

Перевіряйте щодня своє серце, щоб не збочити з Божої дороги.


No comments:

Post a Comment