Friday, April 14, 2017

Хліб Наш Насущній - Ціна любові

https://ukrainian-odb.org/2017/04/15/%d1%86%d1%96%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%be%d0%b2%d1%96/
Читати: Ісаї 53:9-12 | Біблія за рік: 1 Самуїлова 27−29 ; Луки 13:1-22


На смерть віддав душу Свою. — Ісаї 53:12

Коли ми прощалися з моїми батьками, махаючи їм руками, наша донька залилась слізьми. Батьки відвідали Англію. Побували у нас в гостях. І тепер вирушали у далеку путь додому в США. “Я не хочу, щоб вони від’їжджали”, – казала, плачучи, наша донька. Ми втішали її, а мій чоловік зазначив: “Думаю, що це – ціна за любов”.

Ми можемо відчувати біль, розлучаючись з дорогими нам людьми. Але Ісус сплатив найбільшу ціну любові, пізнавши найбільше відчуження на хресті. Він – одночасно Бог і Людина – здійснив те пророцтво, що ще за сімсот років записав пророк Ісая, кажучи: “Гріх багатьох Сам носив” (Іс. 53:12). В цьому розділі (Іс. 53) ми знаходимо багато моментів, що вказують на Ісуса як на великого Страждальця, Хто “за наші провини мучений був” (Іс. 53:5). Ці слова здійснились, коли Христа прибили до хреста, і коли один із воїнів пробив Його бік списом (Ів. 19:34). “Його ж ранами нас уздоровлено!” (Іс. 53:5).

Любов привела Ісуса на землю, де Він народився немовлятком. Любов була причиною того, що Він терпів знущання від релігійних вчителів, натовпу і воїнів. Саме любов була причиною того, що Він страждав і вмер, щоб стати довершеною, святою жертвою і тепер заступатись за нас перед Отцем. Саме Його любов’ю ми існуємо, живемо.

Господи Ісусе Христе, Агнцю Божий, Хто взяв на Себе наші гріхи, будь милостивий до нас. Допоможи являти іншим милість і любов. Покажи, як можемо сьогодні поділитись з іншими Твоєю любов’ю.

Ісус став довершеною жертвою, щоб Своєю смертю дарувати нам життя.


No comments:

Post a Comment