Friday, May 12, 2017

Хліб Наш Насущній - Улюблені Псалми

https://ukrainian-odb.org/2017/05/13/%d1%83%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d1%96-%d0%bf%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%bc%d0%b8/
Читати: Псалом 8:1-10


Господи, Владико наш, яке то величне на цілій землі Твоє Ймення! — Псалом 8:2

Коли ми з чоловіком виходимо на прогулянки, то беремо фотоапарати, щоб робити з максимальною наближеністю фотографії рослин, що ростуть навколо нас. Перед нами наче відкривається мікрокосмос цього світу. Яка різноманітність краси! Навіть звичайні лишайники та гриби, що з’являються протягом однієї ночі, у збільшених розмірах милують око яскравими оранжевими, червоними та жовтими кольорами.

Ці фотографії, що зображають життя навколо нас, надихають мене здіймати очі до Того, Хто створив не лише гриби, але й зірки на небі. Творець дав існування безмежним просторам, безмежному різноманіттю. А ще Він створив тебе й мене і помістив нас посеред цієї всієї невимовної краси, щоб ми насолоджувались і розпоряджались нею (Бут. 1:27-28; Пс. 8:7-9).

В такі моменти я згадую один із улюблених Псалмів, що ми сім’єю постійно читаємо в лісі біля вогнища. “Господи, Владико наш, яке то величне на цілій землі Твоє Ймення, Слава Твоя понад небесами!.. Коли бачу Твої небеса − діло пальців Твоїх, місяця й зорі, що Ти встановив, то що є людина, що Ти пам’ятаєш про неї, і син людський, про якого Ти згадуєш?” (Пс. 8:2-5).

Який дивовижний світ створив великий Бог – світ в усій пишності для тебе й мене!

О, Господи, наш великий Творець, в наших серцях народжується хвала, коли бачимо навколо велич Твого прекрасного, дивовижного світу. Дякуємо за те, що створив нас! Допоможи мудро розпоряджатись цим світом.

“Бог, мудрості Якого було достатньо, щоб створити цей світ, має вдосталь мудрості пильнувати нас у цьому світі”. — Філіп Янсі


No comments:

Post a Comment