Сховані скарби. Цей вислів звучить наче з якоїсь дитячої книжки. Але дивак-мільйонер Форест Фенн стверджує, що десь у Скелястих Горах заховав скриньку із золотом та ювелірними виробами на загальну суму в 2 мільйони доларів. Чимало людей вирушили на їх пошуки. Чотири чоловіки навіть загинули, намагаючись знайти ці сховані скарби.

Автор Книги Приповістей пропонує переконливу причину зупинитися й розважити: “Чи дійсно будь-які скарби варті таких відчайдушних пошуків?” В 4-му розділі Книги Приповістей батько, даючи настанови своєму синові щодо правильного життя, вказує на мудрість як на скарб, який варто знайти за будь-яку ціну (в. 8-12). Він навчав, що мудрість проведе його крізь життя; оберігатиме від падіння й зрештою увінчає славою. Через сотні років Яків – один із послідовників Ісуса – також вказував на важливість мудрості. Він писав: “А мудрість, що зверху вона, насамперед чиста, а потім спокійна, лагідна, покірлива, повна милосердя та добрих плодів, безстороння та нелукава” (Як. 3:17). Якщо прагнемо мудрості, то отримаємо й решту чудових речей у нашому житті.

Шукати мудрості – це зрештою шукати Бога, Який є джерелом всілякої мудрості й розуміння. І ця мудрість, що сходить згори, цінніша за всі заховані скарби, що лише можна уявити.
Чи ти шукаєш ревно Божу мудрість? Як ти шукатимеш її сьогодні?

Прочитайте брошуру “Як ви читаєте Біблію?”
Боже, пошли мені в серце прагнення до мудрості і навчи мене ходити Твоїми шляхами.


Сховані скарби. Цей вислів звучить наче з якоїсь дитячої книжки. Але дивак-мільйонер Форест Фенн стверджує, що десь у Скелястих Горах заховав скриньку із золотом та ювелірними виробами на загальну суму в 2 мільйони доларів.