Ірландський поет Оскар Уайльд сказав: “У юному віці я думав, що гроші були найважливішою річчю в житті; тепер у похилому віці я знаю, що це так і є”. Сказав він це з іронією, бо прожив лише сорок шість років, тому насправді ніколи не був у похилому віці. Уайльд цілком розумів, що гроші – це не головне у житті.

Гроші – тимчасові. Вони з’являються і щезають. Отже, суть життя має полягати не у грошах і тому, що можна купити. Ісус Христос закликав людей Свого покоління, заможних і бідних, переглянути систему цінностей. В Євангелії від Луки 12:15 Він сказав: “Глядіть, остерігайтеся всякої зажерливости, – бо життя чоловіка не залежить від достатку маєтку його”. В нашій культурі з її незмінним фокусом на більшому, новішому і кращому, є що сказати стосовно задоволення і погляду на гроші та майно.

Після зустрічі з Ісусом багатий молодий начальник засмутився, бо мав велике багатство і не хотів від нього відмовлятися (див. Лк. 18:18-25). Натомість митник Закхей роздав велику частину набутого за життя багатства (Лк. 19:8). Різниця полягає у тому, як вони сприйняли слова Христа. В Його благодаті ми можемо віднайти належний погляд на речі, якими ми володіємо, аби вони не стали володіти нами.


Без чого ви не можете жити? Чому? Це щось вічне чи тимчасове?

Напишіть своє свідоцтво про те, як Бог діє у вашому житті, на сторінці: Поділіться своєю історією.

Отче, сповни мене Твоєю мудрістю, аби я міг мати правильний погляд на речі і мати систему цінностей, яка відображає вічність.


Ірландський поет Оскар Уайльд сказав: “У юному віці я думав, що гроші були найважливішою річчю в житті; тепер у похилому віці я знаю, що це так і є”.